AmningODISAmningskurs för blivande föräldrar – för vårdpersonal. En möjlighet för Er att få insyn i kursens pedagogik, hur vi informerar blivande föräldrar om amning och vilka teman vi jobbar med. Inslag som särskilt brukar uppskattas av deltagare är filmen om hud-mot-hud-kontakt under första timmen efter förlossningen, samtalen kring barnets beteende, hur amning fungerar praktiskt, anknytning och pappa/partners roll den första tiden, samt att prova på att knyta bärsjal. I kursen ingår grundläggande amningskunskap, vi tittar på amningshjälpmedel och ger ett kulturellt och historiskt perspektiv på amning.

Kursutvärderingar visar att vårdpersonal upplever att kursen ger inspiration, ny kunskap och förtroende för verksamheten. Den stärker banden mellan Amningshjälpen, Sensus studieförbund och öppenvården.

Omfattning
Kursen för vårdpersonal ges på 2 tillfällen à 3,5 h (totalt 7 h).
Kursmaterial ingår.

Deltagaravgift
800 kr/person.

Antal deltagare
Minst 8, max 11.

Målgrupp
Vårdpersonal som direkt arbetar med amning och blivande/nyblivna föräldrar, såsom barnmorskor, BVC-personal, förlossnings- och BB-personal, men även psykologer och läkare. Personal från öppna förskolor, doulor och förlossningspedagoger är även välkomna att delta.

Plats
Sensus studieförbund, Studentgatan 4, Malmö.
Eller enligt överenskommelse i egen lokal. DVD-spelare och TV, eller projektor med bärbar dator, samt internetuppkoppling ska då finnas tillgängligt.

Datum för kursstarter
18/1, 25/2

Tid
kl. 8:30-12:00

Kursledare:
Elin Lager – elin.lager@gmail.com

Anmälan
http://sensus.se/amningshjalpen/skane
Önskas kursen i egen lokal, kontakta anna.ferrington@sensus.se
Observera att minsta antal deltagare är 8 stycken.

ah

regionskane  sensus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *