På grund av begränsning av evenemang för allmänheten samt den snabba utvecklingen av smittspridningen kommer ODIS årsmöte inte att genomföras i Södertälje den 25:e april som planerat. Föreningens årsmöte blir inte inställt, utan flyttas till ett online mötesforum där alla medlemmar kan delta via dator, telefon eller surfplatta.

Helgens planerade föreläsningar är tyvärr inställda men vi kommer att se över möjligheten att hålla en fortbildningshelg för doulor till hösten. Mer information om det efter sommaren.

Datumet för årsmötet är fortsatt 25:e april men vi flyttar fram mötet till klockan 14:00. All information om hur detta kommer att gå till skickas ut till aktiva föreningsmedlemmar tillsammans med dagordning inom kort.

De som redan betalt för deltagande kan kontakta ODIS på info@doula.nu och få pengarna tillbaka.

Anledningen till att vi avbokar datumet, som är drygt en månad fram i tiden, är att vi måste avboka hotellet en månad i förväg för att inte bli betalningsskyldiga. Vi kan inte riskera föreningens ekonomi när situationen i Sverige ser ut som den gör nu. Vi hoppas att våra medlemmar har förståelse för detta.

ODIS är mån om sina medlemmar och deras klienter. Då doulor arbetar med gravida kvinnor och nyfödda barn så är det inte lämpligt att utsätta dem för risken att bli smittade.

Vi ber därför alla doulor att ha bra kontakt med sina nuvarande klienter om sin egen och deras hälsa. Minsta indikation på sjukdom bör tas på allvar.

Om doulan visar symtom på sjukdom bör hon ställa in sina möten med klienter och framför allt inte medverka under förlossningar. Detta är dock något ODIS doulor redan arbetar efter så detta är inget nytt för doulakåren.

Vi kan inte trycka nog på att detta ska efterföljas av alla doulor i Sverige.

– ODIS Styrelse

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.