Annica Söderlund

Biographical Info Jag har alltid varit intresserad av allt som rör graviditet och förlossning. När jag födde mitt första barn insåg jag hur viktigt ett bra stöd är för att få en bra förlossningsupplevelse och jag valde därför att utbilda mig till doula. Att arbeta med födande är helt fantastiskt. Det är en enorm ära att få stötta, stärka och följa blivande föräldrar på deras fantastiska resa mot att bli förälder och få träffa sitt barn för första gången. Jag läser just nu till sjuksköterska för att kunna följa drömmen att i framtiden bli barnmorska. Som doula finns jag där för dig/er som ett kontinuerligt stöd före, under och efter förlossningen så att du/ni kan få en så trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt. Tillsammans gör vi en förlossningsplan utefter dina/era önskemål och behov så att du/ni blir sedda, hörda, respekterade och får möjlighet att föda på dina/era egna villkor. Jag lägger inte in några värderingar i var och hur du/ni önskar att föda utan ger dig/er istället den information och stöd du/ni behöver för att själva kunna fatta informerade val kring din/er födsel . Jag har stor erfarenhet av att jobba med föda utan rädslas fyra verktyg och tror mycket på kroppens förmåga att föda och vikten av att föda utan rädsla. Genom förberedelse, vägledning, akupressur, massage, beröring, tryck och som språkrör mot personalen hjälper jag till att skapa en trygg och tillåtande miljö kring dig som födande och din eventuella partner. Jag är utbildad Aktiv Baby instruktör och kan lära ut tekniken för att underlätta graviditetsrelaterade besvär som tex foglossning och för hjälpa en bebis som ligger i säte eller tvärläge att lägga sig rätt. Under förlossningen kan Aktiv Baby användas för att hjälpa förlossningsförloppet framåt och därmed kunna undvika onödiga medicinska interventioner. Med mer än 60 förlossningar bakom mig som doula och otaliga födslar som uska på förlossningen har jag erfarenhet av dyktekniken, hypnobirth samt närvarat vid en tvillingförlossning och både planerade och akuta kejsarsnitt. Referenser finns att lämna om det önskas. Jag doular både på både svenska och engelska och är verksam i hela Stockholmsområdet. Varmt välkommen att höra av dig/er så kan vi mötas på en förutsättningslös fika där du/ni får möjlighet att känna efter om du/ni tror jag kan vara den doula du/ni söker.

Level DOULA ( certifierad ODIS )

Är även ODIS certifierad doula Ja ( gjort prov och blivit godkänd av styrelsen )

Bild vanina2.jpg

Om mig: Jag har alltid varit intresserad av allt som rör graviditet och förlossning. När jag födde mitt första barn insåg jag hur viktigt ett bra stöd är för att få en bra förlossningsupplevelse och jag valde därför att utbilda mig till doula. Att arbeta med födande är helt fantastiskt. Det är en enorm ära att få stötta, stärka och följa blivande föräldrar på deras fantastiska resa mot att bli förälder och få träffa sitt barn för första gången. Jag läser just nu till sjuksköterska för att kunna följa drömmen att i framtiden bli barnmorska. Som doula finns jag där för dig/er som ett kontinuerligt stöd före, under och efter förlossningen så att du/ni kan få en så trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt. Tillsammans gör vi en förlossningsplan utefter dina/era önskemål och behov så att du/ni blir sedda, hörda, respekterade och får möjlighet att föda på dina/era egna villkor. Jag lägger inte in några värderingar i var och hur du/ni önskar att föda utan ger dig/er istället den information och stöd du/ni behöver för att själva kunna fatta informerade val kring din/er födsel . Jag har stor erfarenhet av att jobba med föda utan rädslas fyra verktyg och tror mycket på kroppens förmåga att föda och vikten av att föda utan rädsla. Genom förberedelse, vägledning, akupressur, massage, beröring, tryck och som språkrör mot personalen hjälper jag till att skapa en trygg och tillåtande miljö kring dig som födande och din eventuella partner. Jag är utbildad Aktiv Baby instruktör och kan lära ut tekniken för att underlätta graviditetsrelaterade besvär som tex foglossning och för hjälpa en bebis som ligger i säte eller tvärläge att lägga sig rätt. Under förlossningen kan Aktiv Baby användas för att hjälpa förlossningsförloppet framåt och därmed kunna undvika onödiga medicinska interventioner. Med mer än 60 förlossningar bakom mig som doula och otaliga födslar som uska på förlossningen har jag erfarenhet av dyktekniken, hypnobirth samt närvarat vid en tvillingförlossning och både planerade och akuta kejsarsnitt. Referenser finns att lämna om det önskas. Jag doular både på både svenska och engelska och är verksam i hela Stockholmsområdet. Varmt välkommen att höra av dig/er så kan vi mötas på en förutsättningslös fika där du/ni får möjlighet att känna efter om du/ni tror jag kan vara den doula du/ni söker.

Hemstad Ekerö

Kommun Ekerö

Arbetar i dessa län Stockholms län

Doulautbildning Föda utan rädsla Stockholm

Övriga utbildningar Sjuksköterskeprogrammet - Pågående Aktiv Baby Instruktör Akupressur för birthworkers Öronakupressur NADA Certifiering i Oxytocinmetoden Introduktion till Hypnobirth via Hypnobaby Magisterexamen i Ekonomi

Talar följande språk Engelska, Svenska

Epost fodmeddoula@gmail.com

Telefon 0709759119

Mobil 0709-759119

Instagram @fodmeddoula


View All Members