Charlott Pantzar

Biographical Info Att vara gravid, föda och bli förälder kan vara en livsomvälvande period. Jag vill, genom min kunskap, utbildning och erfarenhet, vara ett kontinuerligt, lugnt och tryggt stöd för er under denna tiden. Som doula erbjuder jag stöd under graviditet, förlossning och Post partum (första tiden efter förlossningen) Jag erbjuder även hjälp/stöd med amning/ matning den första tiden hemma. Jag har stor tilltro till den födande kvinnans förmåga att föda sitt barn, och barnets födande krafter. Mitt mål är att förse Dig/ Er med kunskap och verktyg för för att boosta självkänslan och tron på den gravida och födande kroppen. Detta gör jag bland annat med hjälp av samtal, meditation, Aktiv Baby och "Föda Utan Rädsla" verktygen. Min grundtanke är att jobba tillsammans med kropp och själ och på så sätt skapa känslan av att känna sig lugn, trygg och sedd. Som doula finns jag även för en ev partner, bekräfta hen i sin närvaro, ge verktyg att vara ett stöd för den födande samt ge möjlighet till vila och avlastning om så behövs. Jag pratar svenska, engelska, franska, lite tyska och spanska. Utöver doula är jag även Diakon och utbildad inom beteendevetenskap, psykologi, själavård och samtal. Jag har 4 barn och under mina förlossningar har jag upplevt stor skillnad i stöd och närvaro och hur det har påverkat min känsla av trygghet, tilltro till min egen kropp och dess förmåga och hela förlossningsupplevelsen. Ett extra stöd och närvaro under min 3:e förlossning gjorde en enorm skillnad - att veta att det fanns en kontinuerlig närvaro i rummet, som gav mig hjälp mig när det behövdes och som även visade min partner konkreta saker att göra för att underlätta för mig. Utifrån detta väcktes mina tankar på att bli doula, för den trygghet som närvaron gav mig, gjorde att jag kunde slappna av och följa min kropp, under trygghet, avslappning och lugn. Detta lugn och känsla av trygghet har jag som mål att förmedla vidare. Stödet och närvaron gav mig en enorm tro på mig själv och vad min kropp klarar av och den tilltron önskar jag alla kvinnor! Jag finns tillgänglig för uppdrag i Skåne, södra Halland och södra Småland. Välkommen att kontakta mig för ett första kostnadsfritt samtal.

Level DOULA ( certifierad ODIS )

Är även ODIS certifierad doula Ja ( gjort prov och blivit godkänd av styrelsen )

Bild DF5C14DA-E4D4-4082-96D0-F2C70494B72C.png

Bild 14DC609C-AD99-4BBE-9B7C-1F803FDDFBBB.jpeg

Diplom 4833BB1A-D70C-4F5C-B58F-CDB27EF8600C.jpeg

Om mig: Att vara gravid, föda och bli förälder kan vara en livsomvälvande period. Jag vill, genom min kunskap, utbildning och erfarenhet, vara ett kontinuerligt, lugnt och tryggt stöd för er under denna tiden. Som doula erbjuder jag stöd under graviditet, förlossning och Post partum (första tiden efter förlossningen) Jag erbjuder även hjälp/stöd med amning/ matning den första tiden hemma. Jag har stor tilltro till den födande kvinnans förmåga att föda sitt barn, och barnets födande krafter. Mitt mål är att förse Dig/ Er med kunskap och verktyg för för att boosta självkänslan och tron på den gravida och födande kroppen. Detta gör jag bland annat med hjälp av samtal, meditation, Aktiv Baby och "Föda Utan Rädsla" verktygen. Min grundtanke är att jobba tillsammans med kropp och själ och på så sätt skapa känslan av att känna sig lugn, trygg och sedd. Som doula finns jag även för en ev partner, bekräfta hen i sin närvaro, ge verktyg att vara ett stöd för den födande samt ge möjlighet till vila och avlastning om så behövs. Jag pratar svenska, engelska, franska, lite tyska och spanska. Utöver doula är jag även Diakon och utbildad inom beteendevetenskap, psykologi, själavård och samtal. Jag har 4 barn och under mina förlossningar har jag upplevt stor skillnad i stöd och närvaro och hur det har påverkat min känsla av trygghet, tilltro till min egen kropp och dess förmåga och hela förlossningsupplevelsen. Ett extra stöd och närvaro under min 3:e förlossning gjorde en enorm skillnad - att veta att det fanns en kontinuerlig närvaro i rummet, som gav mig hjälp mig när det behövdes och som även visade min partner konkreta saker att göra för att underlätta för mig. Utifrån detta väcktes mina tankar på att bli doula, för den trygghet som närvaron gav mig, gjorde att jag kunde slappna av och följa min kropp, under trygghet, avslappning och lugn. Detta lugn och känsla av trygghet har jag som mål att förmedla vidare. Stödet och närvaron gav mig en enorm tro på mig själv och vad min kropp klarar av och den tilltron önskar jag alla kvinnor! Jag finns tillgänglig för uppdrag i Skåne, södra Halland och södra Småland. Välkommen att kontakta mig för ett första kostnadsfritt samtal.

- Det går även bra att boka enbart: - Aktiv Baby konsultation/workshop: individuella och mindre grupp workshops i Aktiv Baby. Aktiv Baby är specifika övningar man kan göra under graviditet och förlossning för att hjälpa bebisen inta optimalt läge i livmodern och på så sätt bäst använda sina födande krafter. Aktiv Baby kan även hjälpa vid bäckenrelaterad smärta (foglossning), vända barnet rätt vid säte eller tvärläge och hjälpa förlossningen framåt om den står stilla. - Förlossningsförberedande samtal/workshop - Gravidmassage. Jag är diplomerad gravidmassör och utför taktil och avslappnande massage speciellt utformad för den gravida kroppen, men som passar precis lika bra för mammakroppen. - Gravidyoga/ mamma-bebisyoga. - Förlossningsförberedande paryoga.

Hemstad Ängelholm. Helsingborg.

Arbetar i dessa län Blekinges län, Hallands län, Kronobergs län, Skånes län

Andra sökord Helsingborg, Ängelholm, Malmö, Lund, Halmstad, Ystad, Kristianstad, Markaryd, Växjö, Hässleholm

Doulautbildning Familjestunden Skåne

Övriga utbildningar Diakon i Svenska Kyrkan. Beteendevetare. Själavårdare Samtalsterapeut Diplomerad gravidmassör. Instruktör i gravidyoga/ mamma-bebisyoga. Aktiv Baby Instruktör.

Talar följande språk Engelska, Franska, Tyska, Spanska, Svenska

Epost charlottpantzar@hotmail.se

Telefon 073-6707300

Mobil 073-6707300

Instagram @Pantzar_doulan


View All Members