Dolores Calvo

Biographical Info Jag är en av doulorna i Doulagruppen, Odis-utbildad doula som arbetar utifrån metoden Föda utan rädsla med andning, avslappning, massage, rösten och tankens kraft samt har erfarenhet av dyktekniken. Jag jobbar även med Spinning Babies som är en teknik där vi genom övningar skapar balans i bäckenet och ligament för att bebisen ska kunna inta en optimal position och komma ner i förlossningskanalen. Detta för att hjälpa förlossningen framåt utan onödiga interventioner. Jag brinner för allt som har med förlossning att göra och har stor tilltro för kvinnors inneboende kraft och förmåga att föda. Att föda barn är en upplevelse som du kommer att minnas resten av livet. Som doula kommer jag att vara nära dig och eventuellt din partner för att ni ska få en så stärkande, trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt och en bra start i föräldraskapet. Utifrån dina/era behov och önskemål kommer jag att hjälpa dig/er att få ett fint och positivt minne av din/er förlossning. Mina egna förlossningar (en på sjukhus och en planerad hemförlossning) har varit fantastiska och stärkande upplevelser och fick mig att bli helt fascinerad av förlossningar och kvinnors kraft. Därför gick jag Odis doulautbildning hösten 2016 för att få möjligheten att stärka och stödja kvinnor och partner innan, under och efter förlossningen. Förutom doula är jag mamma, forskare och arbetar som konsult. Jag bor i ett litet hus med trädgård tillsammans med min man och våra två underbara barn. Jag doular på spanska, svenska och engelska och är verksam i hela Stockholmsområdet. Välkomna att höra av er så kan jag berätta mer och vi kan träffas på en förutsättningslös fika! ***** PS. Vi i Doulagruppen erbjuder: Gravidyoga, mamma-bebisyoga, amningsstöd, förlossningsstöd, förlossningsförberedande samtal, express-doula, moderkaksinkapsling, gravidcoaching, reiki, akupressur och post partum-tjäntser (som innebär stöd i hemmet efter förlossningen). Vi hyr även ut förlossningspool och TENS. Läs mer om oss på wwww.doulagruppen.se eller kika in på vår Facebook och Instagram. Där finns all information ni kan tänkas behöva i letandet efter er doula. Vi har även vår egen podcast: Doulapodden, en ocensurerad podd om rätten att bestämma över sin kropp och att få föda på sina egna villkor. Finns där poddar finns.

Level DIPLOMERAD DOULA ( gått Odis godkänd utbildning )

Bild doulagruppen_porträtt-1_Storlek B_Odis.jpg

Om mig: Jag är en av doulorna i Doulagruppen, Odis-utbildad doula som arbetar utifrån metoden Föda utan rädsla med andning, avslappning, massage, rösten och tankens kraft samt har erfarenhet av dyktekniken. Jag jobbar även med Spinning Babies som är en teknik där vi genom övningar skapar balans i bäckenet och ligament för att bebisen ska kunna inta en optimal position och komma ner i förlossningskanalen. Detta för att hjälpa förlossningen framåt utan onödiga interventioner. Jag brinner för allt som har med förlossning att göra och har stor tilltro för kvinnors inneboende kraft och förmåga att föda. Att föda barn är en upplevelse som du kommer att minnas resten av livet. Som doula kommer jag att vara nära dig och eventuellt din partner för att ni ska få en så stärkande, trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt och en bra start i föräldraskapet. Utifrån dina/era behov och önskemål kommer jag att hjälpa dig/er att få ett fint och positivt minne av din/er förlossning. Mina egna förlossningar (en på sjukhus och en planerad hemförlossning) har varit fantastiska och stärkande upplevelser och fick mig att bli helt fascinerad av förlossningar och kvinnors kraft. Därför gick jag Odis doulautbildning hösten 2016 för att få möjligheten att stärka och stödja kvinnor och partner innan, under och efter förlossningen. Förutom doula är jag mamma, forskare och arbetar som konsult. Jag bor i ett litet hus med trädgård tillsammans med min man och våra två underbara barn. Jag doular på spanska, svenska och engelska och är verksam i hela Stockholmsområdet. Välkomna att höra av er så kan jag berätta mer och vi kan träffas på en förutsättningslös fika! ***** PS. Vi i Doulagruppen erbjuder: Gravidyoga, mamma-bebisyoga, amningsstöd, förlossningsstöd, förlossningsförberedande samtal, express-doula, moderkaksinkapsling, gravidcoaching, reiki, akupressur och post partum-tjäntser (som innebär stöd i hemmet efter förlossningen). Vi hyr även ut förlossningspool och TENS. Läs mer om oss på wwww.doulagruppen.se eller kika in på vår Facebook och Instagram. Där finns all information ni kan tänkas behöva i letandet efter er doula. Vi har även vår egen podcast: Doulapodden, en ocensurerad podd om rätten att bestämma över sin kropp och att få föda på sina egna villkor. Finns där poddar finns.

- Some words in English… Hi! My name is Dolores and I'm a doula and birth educator who speaks Spanish, English and Swedish. As a doula, I provide emotional, physical and informational support before, during and shortly after childbirth. My goal is that you have a positive and empowering birth experience. Originally from Argentina, I was an expat myself and I know it can be pretty difficult to understand how everything works, especially when it's time to give birth. I know about having more questions than answers. I gave birth to my first son at hospital (2009) and I had to learn everything about hospital's routines around birth. Five years after that I gave birth to my second son at home in a planned home birth assisted by two homebirth midwives. I had to learn then how everything works when it comes to give birth at home in Sweden. What I mean is: if you are new to Sweden and expecting a baby, I'm the right person to help you. You'll get all the support and information you need so that you own your birth experience. You are most welcome to get in touch! Dolores.

- Algunas palabras en español… Hola! Mi nombre es Dolores. Soy doula entrenada aquí en suecia a través de Odis, asisto en partos y doy cursos de preparación (profylax) tanto en español como en inglés y sueco. Mi función como doula es ser un apoyo emocional y fisico para tí y tu pareja. Al mismo tiempo les ayudo con la búsqueda de información y recursos para que puedan tomar decisiones informadas de cara al parto. Mi objetivo es que se sientan seguros y sostenidos y el parto sea una experiencia amorosa y positiva. No duden en contactarme para una primer entrevista sin compromiso! Dolores.

Hemstad Stockholm

Kommun Järfälla

Arbetar i dessa län Stockholms län

Doulautbildning Föda utan rädsla Stockholm

Övriga utbildningar Spinning Babies Certifiering Oxytocinmetoden

Talar följande språk Engelska, Spanska, Svenska

Epost dolores@doulagruppen.se

Hemsida http://www.doulagruppen.se

Facebook http://www.facebook.com/doulagruppen

Instagram http://www.instagram.com/doulagruppen/ https://www.instagram.com/doulapodden/


View All Members