Matilda Haggärde

Biographical Info Grattis - du står inför ett av livets största äventyr! Att ta emot ett barn. Vad fint att du funderar på att ha en doula med längs vägen. Som doula står jag för kontinuitet, trygghet och kunskap under graviditet, födelse och första tiden som förälder. Jag finns med under hela resan i den utsträckning som önskas, med mina rika erfarenheter av barnafödande.

Level DOULA ( certifierad ODIS )

Är även ODIS certifierad doula Ja ( gjort prov och blivit godkänd av styrelsen )

Bild Matilda.jpg

Om mig: Grattis - du står inför ett av livets största äventyr! Att ta emot ett barn. Vad fint att du funderar på att ha en doula med längs vägen. Som doula står jag för kontinuitet, trygghet och kunskap under graviditet, födelse och första tiden som förälder. Jag finns med under hela resan i den utsträckning som önskas, med mina rika erfarenheter av barnafödande.

- Mitt mål är att tillsammans med dig/er skapa en så lugn och positiv upplevelse av förlossningen som möjligt. För att detta ska bli möjligt är det viktigt att vi trivs tillsammans och känner tillit. Därför erbjuds du/ni ett första kostnadsfritt möte. Därefter kommer vi överens om ett eventuellt fortsatt samarbete och ytterligare antal träffar innan förlossningen. Gemensamt formar vi dessa möten, ger utrymme åt både eventuella orosmoln/tidigare upplevelser samt önskemål, och jobbar ihop oss som ett team. Jag har mycket goda kunskaper i profylax, "föda utan rädsla", dyktekniken, mindfulness, hypnobirthing, avslappningstekniker, akupressur, yoga och massage. Annat som ligger mig varmt om hjärtat är amning, bära barn, spinning babies, vattenförlossningar, patientlagen - informativa val och individanpassad vård, hemförlossningar och ”hemlika förlossningar på sjukhus”. Under mina år som doula har jag kommit att arbeta med mängder av olika situationer och personer, bland annat; kejsarsnitt, VBAC, HBTQ-föräldrar, superengagerade partners och ensamstående föräldrar, sjukhus- och förlossningsrädsla.

- Jag har arbetat professionellt som doula, profylaxkursledare och gravidmassör sedan 2006, och varit med på fler än 80 förlossningar. Sedan 2014 driver jag företaget Matildas Profylax och har utbildat cirka 4000 blivande föräldrar i de verktyg som kan göra hela skillnaden i förlossningen. Jag arbetar även deltid i föreningen Tidigt Föräldrastöd som samordnare och mentor för doulor med flera språk. Jag har mycket stor erfarenhet som post-partum-doula, vilket innebär att jag ger stöd och hjälp i hemmet efter förlossningen. För 8 barn har jag fått möjligheten att ta ut de så kallade 10-dagarna för att kunna ge extra mycket stöd. En del av omkostnaden för doulatjänster är berättigad friskvårdsbidrag och jag är ansluten till flera friskvårdsleverantörer (Actiway, ePassi, Benify). Jag bor i Göteborg tillsammans med min man och våra tre barn, födda i vårt hem 2002, 2004 och 2009. Välkommen att kontakta mig med dina frågor, eller för att boka ett möte!

Hemstad Göteborg

Arbetar i dessa län Bohuslän, Hallands län, Västra Götalands län

Andra sökord gravidmassage, gravidmassör, profylaxkurs, profylaxkursledare

Doulautbildning En bra start Göteborg

Övriga utbildningar Doulautbildning, En bra start, Göteborg 2006 Profylaxkursledare, Profylaxgruppen AB, AnnasProfylax, Stockholm 2008 Akupressur för doulor, Anna Dahlman, Göteborg 2015 Post-partum-doula, Föreningen Tidigt Föräldrastöd, Göteborg/Karlstad 2016 Gravidmassage, Behandlingsteam John Carrier, Stockholm 2017

Talar följande språk Engelska, Svenska

Epost matilda@matildasprofylax.se

Telefon 070 298 77 31

Mobil 070 298 77 31

Hemsida http://www.matildasprofylax.se

Facebook Matildas Profylax

Instagram @matildasprofylax


View All Members