Vicky Brundin James

Biographical Info (I am bilingual Swedish/English and have provided Doula-support for dozens of English speaking families. Welcome to contact me for more information in English or read about me here https://doulasofgothenburg.com/about/ )

Level ODIS CERTIFIERAD DOULA ( gjort prov och blivit godkänd av styrelsen ), Förlossningspedagog

Är även utbildad förlossningspedagog Ja

Styrelsemedlem Ledamot

Bild 1CBB29BF-52C4-4A27-BB4C-1D8CF525E2A5.jpeg

Om mig: (I am bilingual Swedish/English and have provided Doula-support for dozens of English speaking families. Welcome to contact me for more information in English or read about me here https://doulasofgothenburg.com/about/ )

- Hej! Jag är en lyhörd, positiv och mycket erfaren doula i Göteborg vars huvudsysselsättning är att arbeta med familjer kring graviditet, födande och nyföddhetstid och har erfarenhet av över 110 födslar som doula. Jag brinner för att hjälpa blivande föräldrar få en så fin och positiv upplevelse av förlossningen och det första mötet med sitt nyfödda barn som möjligt. Att ha fått bidra till att så många olika kvinnor känt sig stärkta av sin förlossningsupplevelse är fantastiskt, och jag älskar verkligen mitt jobb! Mitt främsta mål som doula är att ni ska känna trygghet, bli sedda och lyssnade på, och ha någon vid er sida som kan ha just era behov som enda prioritet under förlossningen. Så att ni sedan kan se tillbaka på den här viktiga tiden i era liv med glädje. Att ha ett välkänt ansikte med sig genom graviditet, förlossning och efteråt främjar den bästa möjliga starten på det nya familjelivet. Jag doular såväl förstagångs- som omföderskor, par som självstående, och har bl.a. erfarenhet av att arbeta med förlossningsrädsla/Aurora-patienter, svår foglossning, tvillingfödslar, förlossningsdepressioner, regnbågsfamiljer, igångsättningar, havandeskapsförgiftning, planerade och akuta kejsarsnitt, VBAC (vaginal födsel efter kejsarsnitt), fullt fysiologiskt födande på sjukhus ("hemförlossning på sjukhus"), vattenfödslar och hemförlossningar. På senare tid har jag haft både många hemförlossningar och många omföderskor som vill ta "revansch" efter en tidigare upplevelse, då dessa förlossningar ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

- Jag utbildade mig till doula 2012 och är certifierad genom ODIS. Vidareutbildade mig 2013 till ”Kangaroula” med Jill Bergman från Sydafrika. Kangaroulan har extra fokus på det nyfödda barnets behov och stödjer mamman och barnets anknytning under de första timmarna efter födelsen (läs mer på http://ninobirth.org/kangaroula/). Jag är även utbildad amningsrådgivare och arbetar som Hjälpmamma i Amningshjälpen samt varit kursledare för ”Amningskurs för blivande föräldrar” i flera år. Jag är sedan 2004 certifierad Massageterapeut och Pilatesinstruktör utbildad i England, med vidareutbildning speciellt för graviditet och postpartumtid. Jag hjälper dig som ska föda att känna dig väl förberedd och trygg inför din förlossning, och underlättar för den eventuella partnern att vara mer delaktig och känna sig säker i sitt stöd, så att båda föräldrarna har de allra bästa förutsättningarna för en positiv upplevelse. Jag ger kontinuerligt stöd genom förlossningen och arbetar med praktiska verktyg som underlättar både förlossningsarbete och smärthantering. Förutom att bidra med min erfarenhet och mitt lugn, kan jag hjälpa till med bl.a. massage/tryck, akupressur, andning & avslappning, hämta kaffe till en trött partner, och om ni vill även fotografering av er och bebisen. Vid behov kan jag ge er stöd hemma i början av förlossningen innan det är dags att åka in, samt stöd och amningshjälp efter ni kommit hem från BB. Jag utgår alltid från den unika situationen och de individuella förutsättningarna, och stöttar er i era val för att så långt det går få föda på era egna villkor, och enligt era önskemål… Jag är född -79 och har fyra egna barn. Jag har själv fött både med och utan doula, på sjukhus och hemma, på land och i vatten. Som doula är jag lyhörd, intuitiv och positiv. Jag driver numer FörlossningsGruppen tillsammans med Frida, och håller både grund- och vidareutbildningar för doulor. Jag har också grundat Hypnofödsel® Hypnobirthing tillsammans med Klara där vi håller kurser och workshops i Hypnobirthing på både svenska och engelska. Jag har ett väl utvecklat back-up-system och samarbete med andra doulor och tar uppdrag i hela Västra Götaland samt vid Varbergs förlossning. Även post-partum uppdrag (stöd och hjälp hemma efter förlossningen) och uppdrag med kort varsel/”akut” tas i mån av tid. Välkomna att höra av er!

Hemstad Göteborg

Arbetar i dessa län Bohuslän, Hallands län, Västra Götalands län

Andra sökord Varberg, Borås, Hemfödsel, Hemförlossning, English, Hisingen, Gothenburg, Hypnobirthing, förlossningsförberedelse, profylax

Doulautbildning Förlossningsgruppen Göteborg

Övriga utbildningar Massageterapeut (inkl. gravidmassage) 2004 - Idrottsmassör (inkl. akupressur & TENS) 2004 - Pilatesinstruktör och Personlig tränare (inkl. gravid- och postpartum) 2004 - Amningsrådgivarutbildning/Hjälpmammeutbildning 2011 - Kursledarutbildning Amningskurser för Amningshjälpen 2013 - Kangaroula NINO Academy of South Africa, Jill Bergman 2013 - Akupressur för förlossning 2014 - Rebozo 2015 - Advanced Doula workshop med Ina May Gaskin 2015 - ODIS Förlossningspedagogutbildning 2016, Xana De Silva - Spinning Babies tekniker 2017 - Aktiv Baby Instruktör 2017 - NADA öronakupunktur & akupressur för Birth Workers 2019 - Postpartumdoula, ODIS 2020 - Hypnobirthing Teacher DipHB (KGH) 2021 - Även workshops och föreläsningar med bl a Nils Bergman, Kerstin Uvnäs Moberg, Susanna Heli, Cayenne Ekhjord, Kemi Johnsson m fl

Talar följande språk Engelska, Svenska

Epost info@meridiem.se

Mobil 0707-762863

Hemsida http://www.forlossningsgruppen.se http://www.hypnofodsel.se

Facebook DoulaVicky -Meridiem, Förlossningsgruppen

Instagram @doulavicky @forlossningsgruppen @doulafricky @hypnofodsel.se @doulasofgbg


View All Members