Senaste nytt från ODIS / doula.nu. Alla senaste nyheter samt inlägg från bloggen.


 • Doulaträffar online våren 2022

  ODIS arrangerar gratis digitala doulaträffar under våren Äntligen är det återigen dags att få umgås och dela med oss av våra tankar och erfarenheter! Vi kommer ha gäster med oss under kvällarna som kommer dela med sig av sina kunskaper och möta oss i samtal. Mer info om respektive träff kommer! 10/2 Att bli Odis (more…)

  Läs hela inlägget


 • Doula med kropp och själ, Stockholm 2023

  Utbildning i Stockholm hösten 2021

  Läs hela inlägget


 • ODIS Doulaträff: Certifiering av doulor

  Gratis doulaträff online 10/2: Att bli Odis-certifierad doula Att bli Odis-ceritiferad Doula – Hur funkar det? Vad är det, hur går det till och vilka regler gäller? Datum: 10/2 kl. 20.30 Pris: Gratis Anmälan: Ingen föranmälan krävs Teamslänk för medverkan. Tryck på länken eller klistra in den i en webbläsare för att gå med. Ingen (more…)

  Läs hela inlägget


 • Babymassage-kurs i Stockholm

  Tredagarskurs i babymassage med Hannah Lind från Danmark! Ett samarbete med Doulagruppen som våren 2020 var en hit. Mer information kommer löpande men det går redan nu bra att boka en plats. Inriktning: Yrkesgrupper som behandlar barn från 2 månader till 3 år Datum: 23e-25e maj Plats: Stockholm Pris: 8750 kr. 500 kr betalas vid (more…)

  Läs hela inlägget


 • Gravidmassage-kurs i Stockholm

  Tredagarskurs i gravidmassage med Hannah Lind från Danmark! Ett samarbete med Doulagruppen som våren 2020 var en hit. Mer information kommer löpande men det går redan nu bra att boka en plats. Inriktning: Utbildade massörer, naprapater, fysioterapeuter eller birthworkers: doulor, barnmorskor, undersköterskor Datum: 27-29e maj Plats: Stockholm Pris: 8500 kr ink. 500 kr betalas vid (more…)

  Läs hela inlägget


 • Material


 • Utbildning till förlossningspedagog

  Just nu har vi ingen utbildning till förlossningspedagog. Är du intresserad av denna kurs mail till info@doula.nu. Läs mer om utbildningen här.

  Läs hela inlägget


 • Årsmöte 2021

  På grund av Covid-19-pandemin har vi bestämt att även i år hålla årsmötet online. Vi kommer tyvärr inte att hålla några föreläsningar men förhoppningsvis har vi möjlighet att göra en föreläsningshelg till hösten istället. Mötet kommer att äga rum via Skype. Anmälan via event på ODIS facebooksida eller till info@doula.nu En länk kommer att skickas ut (more…)

  Läs hela inlägget


 • Nu är vår nya reviderade kursplan äntligen färdig!

  Nu är vår nya reviderade kursplan äntligen färdig! För att kunna garantera en hög kvalité och viss liktydighet upprättade ODIS en kursplan som legat till grund för alla ODIS-godkända doulautbildningar. Under 2019/2020 har kursplanen reviderats och utökats för att ytterligare säkerställa kvalitétsnivån och innehållet för samtliga ODIS-godkända doulautbildningar. Kursplanens samtliga ämnen skall beröras och täckas (more…)

  Läs hela inlägget


 • Brev till förlossningar COVID-19

  Med anledning av Coronaviruset så kontaktar vi från ODIS och Födelsehuset er då vi som organisationer företräder alla ODIS-diplomerade doulor och gravida i hela Sverige. Med detta brev vill vi uppmärksamma att doulor inte är besökare utan partners i omvårdnad under antepartum, intrapartum och postpartum. Vi vill därför uppmana er till att fortsätta tillåta doulor (more…)

  Läs hela inlägget

  ,

 • Årsmötet flyttas

  På grund av begränsning av evenemang för allmänheten samt den snabba utvecklingen av smittspridningen kommer ODIS årsmöte inte att genomföras i Södertälje den 25:e april som planerat. Föreningens årsmöte blir inte inställt, utan flyttas till ett online mötesforum där alla medlemmar kan delta via dator, telefon eller surfplatta. Helgens planerade föreläsningar är tyvärr inställda men (more…)

  Läs hela inlägget


 • ODIS nya certifieringsprov för doulor är klart!

  Vi kan nu äntligen meddela att det nya omarbetade provet finns att skriva för de som önskar certifiera sig. Vi är stolta att meddela att den nya versionen av provet är utformat av vår arbetsgrupp för att vara tydligt, säkerställa hög kvalitétsnivå och kunskap hos våra certifierade doulor och är faktagranskat av två barnmorskor. All (more…)

  Läs hela inlägget


 • Doula-certifiering

  Just nu bearbetar styrelsen ODIS-certifieringsprovet som har funnits som online version i ett år. Under den tiden kommer inget prov att finnas tillgängligt. Vi arbetar så fort vi kan på detta och hoppas att nya provet blir klart i slutet på september i år. När det är klart kommer det att finnas tillgängligt för våra (more…)

  Läs hela inlägget


 • Att bli doula

  Våren 2018 bestämde jag mig för att bli doula. Det var någonting som hade grott inom mig ett bra tag, men innan fanns ingen möjlighet varken att gå en utbildning, eller att investera den tid som krävs för att kunna etablera sig. Jag hade fått barn på löpande band och jag och min familj var (more…)

  Läs hela inlägget


 • Kraven ändrade för FP-utbildningen

  Vi i styrelsen får ofta frågan om man kan försörja sig enbart på att vara doula. Tyvärr måste vi svara nej på den frågan hela tiden för att det går inte att försörja sig på enbart doulandet i Sverige idag. Såklart kan man ta väldigt mycket betalt per uppdrag och på så sätt försörja sig. (more…)

  Läs hela inlägget