Senaste nytt från ODIS / doula.nu. Alla senaste nyheter samt inlägg från bloggen.


 • Doulakonferens och årsmöte 2019

  ODIS styrelse valde att skapa ett tillfälle för utveckling och fortbildning för sina medlemmar i år. Konferensen ”ALLA FÖR EN” växte fram under året och 11-12 maj träffades vi i Jönköping. Elite Hotellet i Jönköping blev vår träffpunkt och lördagen 11 maj startade vi konferensen med Kerstin Uvnäs Moberg. Kerstin som pratade om hennes forskning (more…)

  Läs hela inlägget


 • Boka datumet!


 • ODIS Årsmöte 2018 – TACK

  Ett år till har gått och det var dags för årsmöte igen. Något jag sett fram emot sedan vi bestämde datumet! Det är alltid något magiskt som uppstår när doulor träffas. Många kramar, skratt och nya kontakter. Man eventuellt får ansikte på någon man endast chattat med på internet. Vi hade två fantastiska föreläsare i (more…)

  Läs hela inlägget


 • ODIS Årsmöte 2018

  Nu är det äntligen dags för årets roligaste doulaevent – ODIS årsmöte! Här får vi möjlighet att lära känna nya doulakollegor, nätverka, skratta och kramas, lyssna på spännande förläsare och fortsätta att forma ODIS framtid tillsammans! På förmiddagen får vi träffa barnmorskan Mikaela Björkman som driver organisationen Mamma till Mamma, en organisation för föräldrar som (more…)

  Läs hela inlägget


 • Ny ODIS-Certifierad doula – Katarina von Wachenfeldt

  Vi säger stort grattis till Katarina von Wachenfeldt som precis har blivit ODIS-certifierad doula genom att skriva ett fullt godkänt ODIS prov! Katarina hittar du i Stockholms län. ”Jag utbildade mig till doula 2014 via Föd utan rädsla. Idag arbetar jag deltid som undersköterska på Karolinska sjukhuset och deltid i egen firma som doula och (more…)

  Läs hela inlägget


 • Doulor är inte ett plåster

  Nyheten cirkulerade fort på sociala medier när Ella Bohlin (KD) annonserade att ensamstående gravida i Stockholm skulle få doulastöd. Först hördes jubel från landets doulor. Glädjen över att doulor fått bekräftelse på att de ansågs vara en del av förlossningsvården, en liten del men ändå en tillgång. Den glädjen försvann lika snabbt när diskussionerna väckte (more…)

  Läs hela inlägget

  , ,

 • Förlossningspedagogutbildning i Stockholm

  Är du utbildad doula och funderar på att utbilda dig vidare till förlossningspedagog för att kunna hålla egna förlossningsförberedande kurser? Då är denna kurs precis det du behöver! Läs mer här: https://www.doula.nu/utbildningar/forlossningspedagogutbildning-i-stockholm/

  Läs hela inlägget

  ,

 • Tekniker vid graviditet och förlossning – Workshop, Göteborg

  Varmt välkommen till en spännande utbildningsdag hos FörlossningsGruppen i Göteborg! Workshopen vänder sig till dig som på något sätt arbetar med gravida och/eller födande kvinnor. Xana De Silva, som har deltagit i spinning babies workshops, inleder dagen med att visa tekniker som minskar smärtor under graviditeten och hjälper bebisen att få en optimal position i (more…)

  Läs hela inlägget

  ,

 • Veckans doula – Pia

    Pia Olsson Michalopoulos är ODIS-certifierad doula verksam i Hallands län och Västra Götalands län. Var hörde du först ordet DOULA ? Det var faktiskt 1999, samma år som det kom till Sverige. Jag skulle föda barn i maj -99. Jag var inte säker på att min man kunde närvara på förlossningen då han arbetade (more…)

  Läs hela inlägget


 • Veckans Doula – Elisabeth

  Jag heter Elisabeth Roxenstierna och är nyutbildad Doula och bor i Västerås. Vad fick mig att utbilda mig till Doula? Mitt stora intresse för förlossning, amning och  nyfödda barn. Vilka tre saker inspirerar mig just nu som Doula? Att jag ska vara med i Västmanlands läns tidning i ett reportage som Doula. Att jag ska åka (more…)

  Läs hela inlägget


 • Handlingar för styrelseåret 2016-2017

  Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse för styrelseåret 2016-2017   Verksamhetsberättelse för ODIS gällande verksamhetsåret 2016 ODIS har under året haft 16 protokollförda möten. Styrelsen har bestått av Helena Dacker, Frida Viibus Lundgren, Åsa Norén, Vicky Brundin James, Rannveig Stefansdottir, Xana De Silva, Elinor Lindholm, Katrin Josefsson, Sylvie Renard, Angelica Beltramo, Madeleine Stenberg, Therese Röjsäter Vi har (more…)

  Läs hela inlägget

  , ,

 • Ny ODIS-certifierad doula – Hanna Persson

  Vi säger stort grattis till Hanna Persson som precis har blivit ODIS-certifierad doula genom att skriva ett fullt godkänt ODIS prov!! Hanna hittar du i Hallands län, Jönköpings län, Västra Götalands län. ”Hanna heter jag är bosatt i Borås. Mamma till 3 barn födda -99, -02 & -09 Utbildad FörlossningsCoach / Doula Jag tar uppdrag i (more…)

  Läs hela inlägget


 • Ny ODIS-Certifierad Doula – Jessica Karlsson

  Vi säger stort grattis till Jessica Karlsson som precis har blivit ODIS-certifierad doula genom att skriva ett fullt godkänt ODIS prov!! Jessica hittar du i Västra Götaland. ”Att vara gravid och få barn är en av det största som händer i livet, då vill jag som doula gärna vara med dig och din parter och (more…)

  Läs hela inlägget


 • ODIS Årsmöte 2017 i Stockholm!

  Det är äntligen dags för årets roligaste event! Då vi doulor träffas, skapar nya kontakter, utökar vår kunskap och fortsätter forma doulors framtid i Sverige tillsammans! Schemat är fullspäckad med nyttiga föreläsningar för doulor! Plats: TP10 lokal, Slätbaksvägen 10, 120 51 Årsta   *** Fredagen 12:e maj. *** Studiebesök på Vidarkliniken för de doulor som (more…)

  Läs hela inlägget


 • Ny ODIS-certifierad doula – Karin Lundberg

  Vi säger stort grattis till Karin Lundberg som precis har blivit ODIS-certifierad doula genom att skriva ett fullt godkänt ODIS prov!! Karin hittar du i Uppsalas län, Stockholms län och Västmanlands län. ”Jag ger förlossningsförberedande Profylaxkurser enligt ”Föda utan rädsla” och ”Profylaxgruppens” koncept. Jag har själv en son, och upplevelsen kring graviditet, stöd och förlossning (more…)

  Läs hela inlägget