[vc_row css=”.vc_custom_1529828573576{margin-top: 5px !important;padding-top: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1529828594839{margin-top: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}”]I Aktiv Baby Doula har vi ett helhetsperspektiv på den gravida/födande kvinnan, barnet och medföräldern. Vi pratar om ett fysiologiskt födande; hur funkar kroppen, hur kan man stödja och stärka kvinnan i att föda, vad kan störa förlossningen och vad händer om kvinnan störs och vad gör vi då?

Vi pratar bland annat om:
-barnets födande krafter
-kvinnans födande krafter
-födandets hormoner
-stress, rädsla och trygghet
-anatomi och fysiologi

Deltagare får lära sig Aktiv Baby, som är enkla och specifika övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern, vilket minskar problem under graviditet och förlossning.

Aktiv Baby Doulautbildning är en bred och djup kurs. Du får lära dig:
-Föda utan Rädsla: andning, rösten, avslappning och mentala verktyg
-Akupressur för smärtlindring, lugnande och värkstimulerande effekt
-Rebozo, en massageteknik som görs med en vävd sjal
-Birthing from Within, som är en amerikansk förlossningspedagogisk där man bl a använder BirthArt (konst) för att kommunicera om födandet och hjälpa föräldrar att få ett inre och personligt perspektiv på födandet, istället för att utgå ifrån medicinska modeller. Här ingår även smärthanteringsmetoder och mentala verktyg.

“Alla borde göra denna kurs”, sa en tidigare deltagare. Kursen hjälper dig att bearbeta dina ev tidigare förlossningsupplevelser och att få en förståelse för varför det blev som det blev. När man har en förståelse för sin egen erfarenhet kan man hjälpa och stötta andra bättre.

Xana De Silva är en mycket erfaren doula och förlossningspedagog. Hon är yogalärare för gravida och nyblivna mammor, föräldrapedagog, amningsrådgivare. Hon är öronakupunktör. Hon har gjort många internationella avancerade doulaworkshops och vidareutbildningar med barnmorskor och doulor. Hon utbildar personer som jobbar med gravida och födande kvinnor i Aktiv Baby och håller kurser och workshops över stora delar av Sverige. För mer information om Xana se www.familjestunden.com

Doulautbildningen består av två block under två helger. Hemuppgifter görs inför varje block. Båda blocken är teoretiska och praktiska.
Kursen är godkänd av ODIS och efter genomförd kurs och ytterligare några moment kan man bli ODIS-certifierad doula.

Block 1
Vad är och gör en doula? Vilken effekt har doulan på födandet och varför? Hur funkar kvinnans födande kropp och hormoner, och hur har naturen tänk att man ska föda? Doulans samarbete med medföräldern och vårdpersonal diskuteras. Hur jobbar en doula under graviditeten för att förbereda föräldrarna inför förlossning och föräldraskap? Vi tränar samtalsteknik och kommunikation. Vi tränar andnings- och smärthanteringstekniker och hur man kan använda rösten som redskap. Du får lära dig om förlossningsförloppet och medicinska ingrepp. Hur man kommer igång som doula. Ni får lära er grunder från Aktiv Baby och tekniker från Birthing from Within.

Block 2
Du får lära dig hur en doula jobbar under förlossningen och tidigt föräldraskap. Vilken betydelse har våra tankar och hur kan vi hjälpa kvinnan att använda tankens kraft? Under denna helg får du bl.a. lära dig olika massage, ställningar och rörelser samt när under förlossningen dessa kan användas. Vi prövar rebozo och Aktiv Baby tekniker på varandra. Du får lära dig om tiden efter förlossningen, bl a rutiner på BB, amning, anknytning, nyföddas beteende och mors känslor. Vi lär oss hur man kan hjälpa mammor att bearbeta sin förlossning.

“Doula med mentor” har funnits i några år och har hjälpt flera nya doulor att komma igång med doulandet. Mentorn kan stötta nyutbildade doulor under hennes första 1-3 uppdrag. Alla förlossnings- och föräldraförberedande samtal sker med både mentorn och den nya doulan. Det är den nya doulan som har jour och stödjer vid förlossningen, och hon har hela tiden möjlighet att kontakta mentorn för råd och stöd. Även samtalet efter förlossningen sker med både doulan och mentorn. Xana De Silva har ofta möjlighet att vara mentor till nya doulor.

Deltagare om Familjestundens doulautbildning:

“Jag vill bara skriva och tacka så jättemycket för helgens doulautbildning! Det var otroligt inspirerande och lärorikt.”
“Tusen tack för block 1, det var hur kul som helst och jag önskar att jag hade gått doulautbildningen i första graviditeten. Nu känner jag mig mera redo för nästa graviditet och känner ett lugn i kroppen. Skönt! Självklart kommer jag och går block 2 också!”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1529828606968{margin-top: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_cta h2=”Börja läsa obligatoriska kurslitteraturen redan idag!” txt_align=”center” shape=”square” css=”.vc_custom_1529829053464{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;background-color: #e0e0e0 !important;}”]För att bli doula måste du läsa 4 böcker innan sista kurstillfället[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1529828621674{margin-top: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1529828968360{margin-top: 5px !important;margin-bottom: 5px !important;padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}”]Datum:

Block 1 och 2
Torsdag 19:e juli 2018 – kl 18:00 – 21:00
Fredag 20:e juli 2018 – kl 10:00 – 18:00
Lördag 21:e juli 2018 – kl 10:00 – 18:00
Söndag 22:e juli 2018 – kl 09:00 – 16:00

Pris:
8000 kr inkl. moms

Plats:
Östersund

För info, frågor och anmälan:
Kontakta Xana De Silva på tel 0733-107228
E-post: info@familjestunden.com
Hemsida: www.familjestunden.com
Facebook sidor: @fb doulan och @aktiv baby[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]