annahakanssondoula

Namn: Anna Håkansson
Län: Skånes län

Var hörde du först ordet doula?
På en kurs jag gick som heter Women´s way när jag var gravid första gången.

Vad erbjuder du utöver doulatjänsten?
Jag håller föreläsningar, erbjuder Föda utan rädsla kurser, gravidyoga och coachande samtal.

Har du själv fött med doula?
Jag har fött ett barn utan doula och ett med. Det var enormt stor skillnad, kanske allra störst skillnad var det för min man som kunde slappna av på ett helt annat sätt när vi hade doulan med.

Vad skulle du vilja göra för att förbättra förlossningsvården i Sverige?
Jag skulle önska att det fanns Birthcenter där kvinnor som vill föda i en mer hemlik miljö skulle kunna ha full support av närvarande barnmorskor genom hela förlossningen.

Vad skulle du säga var din specialkompetens som doula?
Jag har mitt hjärta hos de som upplever sig rädda inför förlossningen och det är också här min specialkompetens ligger. Med hjälp av coachningen och kroppen guidar jag dessa mammor och pappor till lugn och trygghet.

Vad gör du för att ladda batterierna efter långt/krävande uppdrag?
Jag sover, gör yoga, delar upplevelsen med en kollega och äter lite extra choklad.

Har du en favorit avslappningsmetod?
Jag arbetar med Föda utan rädsla verktygen och det är mina absoluta favorit verktyg!

Hur får du det att fungera att vara doula och mamma?
Jag har en fantastisk man som finns där när jag och barnen behöver honom. Annars handlar det mycket om att ha avslappnat förhållningssätt till jourtiden. Ibland tänker jag att det är som för de gravida. Praktisera att släppa kontroll, skapa trygghet och ha tillit.

Vilka råd skulle du ge en ny doula?
Att arbeta tillsammans med personalen på förlossningen. Inge trygghet även till dom via ögonkontakt, ett extra varmt leende och en hand på axeln. Det skapar också en bättre atmosfär för kvinnan som föder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *