pia_m1Namn: Pia Olsson Michalopoulos
Ålder: 43
Län: Halland
Antal barn:
3

Antal år som doula: 2år
Antal doulauppdrag: 8 st

Favoritmat: Ungsbakad lax
Favoritlåt just nu: ”Just give me a reason” with Pink
Husdjur: Nej

Har du några knep som du använder vid nästan varje förlossning?
Alla ”mina” blivande mammor har tyckt om att använda rebozo under förlossning så det har jag alltid med mig en. Även massage-oljan Harmoni från Body Shop har varit en favorit för de blivande mammorna.

Hur får du det att fungera att vara doula och mamma?
Mina barn är i skolåldern och går i skola/fritids på dagtid. Barnens pappa jobbar bra tider och finns till hands efter 16 på vardagar. Han jobbar aldrig på helger. Vi har också fantastisk hjälp av vänner och min familj.

pia_m2Har du doulandet som extra jobb? Hur går det att kombinera det?
Ja, att doula är ett extra jobb. Jag arbetar som pedagog på en förskola. Jag har anmält att jag har en bisyssla. MIn chefs tankar är att ”Man skall absolut få göra det man brinner för, då mår man bäst och kan utvecklas som människa, det gynnar alla”.

Doular du par du känner sedan innan?pia_m3
Ja, jag har doulat ett par som jag känt sedan innan. Det gick jättebra. Jag ser bara positiva tillgångar med detta. Paret/mamman känner sig extra trygg med mig eftersom vi har en lång vänskap bakom oss.

Vad skulle du säga är din specialkompetens som doula?
Det måste nog vara mitt LUGN. Jag anser att jag har lång och god erfarenhet i stressade situationer. Jag har lärt mig hur jag pressar bort stressen och behåller lugnet i mitt arbete både som doula och pedagog.

Vad gör du för att ladda batterierna efter långt/krävande uppdrag?
Först och främst sömn. När jag sovit färdigt, att umgås med mina barn och mannen. Att inte ha något inplanerat, att bara vara och kanske ta en skön promenad vid havet. Det kan även vara skönt att prata med en doulakollega efter några dagar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *