Varmt välkommen till en spännande utbildningsdag hos FörlossningsGruppen i Göteborg!
Workshopen vänder sig till dig som på något sätt arbetar med gravida och/eller födande kvinnor.

Xana De Silva, som har deltagit i spinning babies workshops, inleder dagen med att visa tekniker som minskar smärtor under graviditeten och hjälper bebisen att få en optimal position i livmodern. Ligger barnet i säte finns övningar som kan hjälpa bebisen att vända sig huvud ner.
Under förlossningen kan dessa tekniker användas om problem uppstår, exempelvis om bebisen inte sjunker ner i förlossningskanalen, om bebisen ligger i vidöppet läge, vid långdragen förlossning och vid långsam progress. Dessa övningar är så effektivt att vissa sjukhus utomlands har infört krav på att man provar dem innan kejsarsnitt pga failure to progress.
Teknikerna fungerar genom att de skapar balans i bäckenet och ligament, hjälper muskler och ligament att slappna av och genom användning av tyngdkraft.

REBOZO
En rebozo är en mexikansk bärsjal som traditionellt har använts av mexikanska barnmorskor förlossning. Med en rebozo kan man ge massage för avlastning, smärtlindring och avslappning under graviditet och förlossning. Det finns även tekniker för att hjälpa barnet att rotera till en mer gynnsam position om det ligger i säte eller i vidöppet läge.

Välkommen!
Antalet platser är begränsat så först till kvarn…

Datum: Lördag 2 september 2017
Kl 10:00-19:00
Plats: Hvitfeldtsplatsen 4, Göteborg

9:30 Mingel
10:00-19:00: Workshop (inkl 1 timma lunchrast)
19:30: Gemensam middag för dem som önskar.

Dagen innehåller både teori och praktik.
Efter workshopen bjuder vi in till en gemensam middag för dem som önskar att stanna! Det blir någon form av catering till självkostnadspris. Mer information kommer längre fram men anmäl gärna ditt intresse redan nu.

KURSLEDARE: 
Xana De Silva, Förlossningspedagog & Doula, www.familjestunden.com

Frida Viibus Lundgren, Förlossningspedagog & Doula
Åsa Norén, Förlossningspedagog & Doula
www.forlossningsgruppen.se

PRIS: 
2000 kr (inkl 25% moms, 400 kr). Fika ingår.
Lunch ingår ej i kursavgiften. Kyl + micro finns om du önskar ta med egen mat och det finns gott om restauranger i närheten.

ANMÄLAN: 
1) Fyll i anmälningformuläret: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb955mTM8gfDYRH0KxVNvuafwrZX5xRY1CzwoaAaVBhi7UQQ/viewform
2) Betala in kursavgiften på 2000 kr till bankgiro 658-4833 (Anapneo).
OBS! ANGE NAMN VID INBETALNING!

Sista anmälningsdag: 23/8.

AVBOKNING:
Efter att avgiften är betald är din anmälan bindande och vi kan tyvärr inte boka av dig utan kostnad och halva summan debiteras. Ingen återbetalning sker vid påbörjad kurs. Vi förbehåller oss rätten att flytta/ställa in kursen om vi blir sjuka eller om antalet kursdeltagare blir färre än 10 st. Vi försöker i så fall erbjuda ett nytt kursdatum inom rimlig tid. Har du ingen möjlighet att gå kursen vid senare datum återbetalas hela summan.

Möjligheten att köpa böcker samt rebozos kommer att finnas.

Är du medlem i ODIS?
Kom ihåg att ansöka om resebidrag i god tid!
Här hittar du information om det: https://www.doula.nu/odis/resebidrag/

För mer information maila info@forlossningsgruppen.se

Välkommen!
Xana, Frida & Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.